جوانسازی پوست با روش RF برای چه کسانی مناسب نیست؟
شاید بتوان گفت افزایش سن بزرگترین دشمن شادابی و جوانی پوست است. چشم ها به دلیل جایگاه خود در ارتباط بین افراد، تاثیر مهمی در ایجاد درک افراد از احساس ما بازی میکنند، بطوری که چشم هایی با پوست شل و افتاده میتوانند احساس خستگی و ناراحتی را به فرد مقابل القا کنند. از همین رو بسیاری از افراد به دنبال روشهای مختلف زیبایی و جوانسازی چشم های خود هستند. روشهای شناخته شده مختلفی برای جوانسازی چشم وجود دارند، از جمله بلفاروپلاستی ، لیفت ابرو ، استفاده از فیلرها، تزریق ژل، تزریق بوتاکس، لیفت شقیقه و ... . در کنار این روشها، روشهای غیرتهاجمی دیگری نیز وجود دارند که در آنها از برش پوست یا تزریق مواد شیمیایی با سوزن خبری نیست و تمام فرایند جوانسازی پوست با استفاده از امواج صورت میگیرد. روشهایی همچون استفاده از لیزر، هایفوتراپی ، MFU و روشهای مبتنی بر امواج رادیوفرکانسی که به نام آر اف (RF) شناخته میشوند از جمله روشهای غیرتهاجمی هستند.
در این مطلب به معرفی کلی روش آر اف خواهیم پرداخت و روش انجام و کاندید مناسب برای روش آر اف را معرفی خواهیم کرد. بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
تشخیص و درمان انواع بیماریها و مشکلات اطراف چشم و جراحی های زیبایی و جوانسازی چشم ، جزو اقداماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم انجام میشود. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن های 88713593-021 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114-031 تماس حاصل فرمایید.
انواع دستگاه RF
روش آر اف بر اساس مقاومت لایه های پوست در مقابل جریان الکتریکی کار میکند. زمانی که جریان الکتریکی کنترل شده و خفیفی به پوست وارد شود، این جریان در لایه های مختلف پوست شروع به جریان میکند. لایه های مختلف پوست بر اساس ساختار و مواد تشکیل دهنده خود دارای مقاومت متفاوتی هستند. مقاومت پوست در مقابل جریان آر اف منجر به ایجاد گرما در پوست میشود و گرمای حاصل از آر اف در نهایت سلولها را تحریک به تولید پروتئین های خاصی به کلاژن میکند که نقشی ضروری در حفظ یکپارچگی ساختار پوست دارد. اصلی ترین مزیت روش RF این است که به علت اینکه حرارت و جریان آن آسیبی در پوست ایجاد نمیکند بنابراین در انواع پوست ها میتوان از آن استفاده کرد.
برای انجام آر اف انواعی از دستگاه ها وجود دارند که مکانیسم عملکرد آنها متفاوت است و همین مسئله منجر به تغییرات جزئی در عمق نفوذ و تاثیر این دستگاه ها میکند. انواع دستگاه آر اف شامل موارد زیر هستند:
- دستگاه مونوپلار: در این حالت یک صفحه در زیر بدن بیمار قرار دارد که بعنوان الکترود عمل کرده و وظیفه انتقال جریان از الکترود دیگر را دارد. این دستگاه بیشترین عمق نفوذ در لایه های مختلف پوست را دارد و حتی بافت چربی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. دستگاه ترماکول یکی از انواع دستگاه آر اف مونوپلار است که دارای تاییدیه از سازمان غذا و داروی آمریکا است. به طور کلی روش آر اف مونوپلار روشی ایمن و دارای تاییدیه از سازمانهای معتبر بهداشتی است که برای رفع خطور و چروک دور چشم و رفع مشکلات پوست پلک میتوان از آن استفاده کرد. انواع دستگاه مونوپلار وجود دارند. دستگاه ترماکول ایجاد درد کرده و فرایند درمانی وقت گیری دارد. از همین رو، بیشتر برای فک تحتانی و پیکرتراشی های خفیف شکم و پهلو مورد استفاده قرار میگیرد. دستگاه Exillis سریعتر از ترماکول بوده و درد کمتری نیز ایجاد میکند اما نیاز به پزشک باتجربه تری برای کار با آن است.
- دستگاه یونی پلار: ساختار این دستگاه به شکلی طراحی شده است که عمق نفوذ جریان آن در بافت، کمتر از حالت مونوپلار است. انواعی از سیستم ها که به روش یونی پلار کار میکنند (مانند دستگاه Accent) نیز تاییدیه سازمانهای معتبر بهداشتی را دارند.
- دستگاه بای پلار: عمق نفوذ این دستگاه ها کمتر از حالت یونی پلار بوده و تا لایه درم پوست را تحت تاثیر قرار میدهد.
- دستگاه مولتی پلار: فناوری این دستگاه باعث ایجاد کمترین سطح عمق نفوذ و انرژی در این سیستم میشود. در این حالت میتوان انرژی را بر روی ناحیه ای خاص از بافت متمرکز کرد.
- علاوه بر این دسته بندی کلی، انواعی از سیستم های آر اف نیز وجود دارند که ترکیبی از آر اف و سایر تکنولوژی ها هستند. برای مثال، برخی از انواع بای پلار فراکشنال به گونه تغییر می یابند که حرارت را تنها در لایه های عمقی درم (و نه سطح پوست) ایجاد کنند. همچنین برخی از انواع دستگاه آر اف از فناوری لیزر در کنار انرژی رادیوفرکانسی استفاده میشود.
روش انجام RF
روش انجام آر اف بستگی به نوع دستگاه آن دارد اما به طور کلی از اصول مشابهی پیروی میکنند. روش انجام آر اف اینگونه است که ابتدا پوست را ضدعفونی میشود و پوست مرز لبه استخوان اوربیت علامت گذاری میشود. باقی مراحل انجام آر اف بسته به پروتکل مرتبط با دستگاه دارد. در این حالت برای پوست شل و چین خورده پوست را در جهت خلاف چشم می کشیم (بصورتی که پوست از چشم دور شود) تا روی استخوان قرار گیرد. همچنین باید به این نکته نیز توجه کرد که کارکردن بر روی پوستی که زیر آن استخوان دارد خطرناک بوده و پزشکان باید از کارکردن بر روی نواحی پلک که زیر آن بافت استخوانی قرار ندارد جدا خودداری کنند.
جوانسازی پوست با روش RF برای چه کسانی مناسب نیست؟
- انجام آر اف برای افرادی که دارای پیس مِیکر، ضربان ساز قلب یا دفیبریلاتور قلبی هستند بسیار خطرناک بوده و ممنوع است.
- انجام RF برای افرادی که دارای ایمپلنت در زیر پوست ناحیه درمان هستند خطرناک و ممنوع است.
در افراد زیر انجام آر اف ممکن است عوارض خطرناکی داشته باشد، بنابراین لازم است تا پزشک از وجود هر کدام از شرایط مرتبط آگاه شده و در صورت نیاز به آر اف، احتیاط کامل صورت بگیرد:
- بانوان بادرار و شیرده
- افراد مبتلا به دیابت پیشرفته
- افراد مبتلا به بیماری خودایمنی
- افراد مبتلا به سرطان فعال
- افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنند
- افرادی که سابقه ایجاد کلوئید در پوست خود را دارند
- افرادی که دچار اختلال روانی بوده و تعادل روانی مناسبی ندارند.
- افراد مبتلا به لیکن پلان و لیکن پلانوپیلاریس
اقدامات قبل از RF
برخلاف اکثر روشهای جوانسازی پوست که قبل از انجام آن نیاز به بی حسی موضعی است، برای انجام آر اف بی حسی توصیه نمیشود زیرا احساس درد بعنوان پیامی از آسیب بافت و سوختگی است و آگاهی از آن میتواند از عوارض شدید جلوگیری میکند. همچنین با توجه به اینکه اساس این روش بر مقاومت بافت است، استفاده از بی حس کننده ها میتواند منجر به تغییر در مقاومت الکتریکی پوست شود. با این حال، میتوان از داروهای ضددرد یا ضداضطراب قبل از انجام آر اف استفاده کرد.
مراقبت های بعد از RF
توصیه میشود پس از انجام RF، اقدامات زیر انجام شوند:
- استفاده از عینک آفتابی استاندارد و محافظت از پوست در مقابل نور خورشید
- استفاده از گاز وازلین برای کاهش احساس سوزش پوست توصیه میشود.
- یک روز پس از انجام RF میتوان محل سوزن یا نیدل را شستشو داد و حمام کرد. برای این کار میتوان از آب ولرم و پن ملایم استفاده کرد.
- تا 48 ساعت از مصرف لوازم آرایشی و انواع کرم ها یا پمادها در رو و اطراف محل آر اف خودداری شود
- میتوان در طی یک یا دو هفته اول پس از درمان، از کرم های ترمیم کننده یا اکسید زینک استفاده کرد.
- در افراد دارای سابقه تبخال لازم است تا پروفیلاکسی با تجویز داروهای ویژه ای صورت بگیرد.
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند جراحی افتادگی پلک ، جراحی لیفت شقیقه و روشهای غیر جراحی مانند تزریق فیلر ، چربی و بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، میتواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تفاوت آر اف فرکشنال و لیزر برای جوانسازی دور چشم
تاریخ انتشار : 1402-04-17تاریخ بروز رسانی : 1402-05-06 -
هایفوتراپی روشی غیر جراحی برای جوانسازی پوست
تاریخ انتشار : 1395-05-18تاریخ بروز رسانی : 1403-05-27 -
چگونه پير مى شويم ؟
تاریخ انتشار : 1394-12-03تاریخ بروز رسانی : 1403-05-10 -
مراقبتهای بعد از هایفوتراپی
تاریخ انتشار : 1401-08-08تاریخ بروز رسانی : 1401-08-14
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .