رزرو نوبت
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بيماريهاى چشم / شکستگی کف اربیت چیست و چگونه درمان میشود؟

شکستگی کف اربیت چیست و چگونه درمان میشود؟

شکستگی کف اربیت زمانی ایجاد می‌شود که یک جسم بزرگ به چشم و استخوان‌های کاسه یا اربیت برخورد کند. در این حالت، نیروی وارده از طریق استخوان‌های اربیت به بخش کف اربیت انتقال یافته و موجب شکستگی این بخش از اربیت می‌گردد. این مسئله اگرچه در نگاه اول ناخوشایند به نظر می‌آید اما در عمل این انتقال نیرو به بخش‌های دیگرِ اربیت چشم مانع از آسیب جدی‌تر به چشم و ساختارهای مهم آن می‌شود. در نتیجه‌ی آسیب به اربیت و بافت‌های اطراف آن ممکن است بافت‌های موجود در اطراف چشم کبود شوند.

گاهی در اثر ضربه ممکن است عضلات یا بافت چربی اطراف چشم جابجا شوند. در صورتی که حجم کافی از این بافت‌ها به داخل سينوس جابجا شوند ممکن است جایگاه چشم درون اربیت نیز خالی شده وچشم حالت فرورفته پیدا کند. این مسئله علاوه بر اینکه در ظاهر فرد تاثیر دارد، عملکرد چشم را نیز دچار اختلال می‌کند. در برخی افراد، تاثیر ضربات در عملکرد این عضلات نیز مشاهده می‌شود؛ بصورتی که این افراد نمی‌توانند کره‌ی چشم خود را جابجا کنند و دوبينى ایجاد می‌شود.

جراحی شکستگی اربیت چشم، یکی از اقدامات تخصصی است که توسط دکتر بهرام اشراقی، متخصص جراحى پلاستيك و ترميمى چشم صورت مى گیرد. لازم به ذکر است؛ تنها جراحان پلاستیک و ترمیمی چشم قادراند این عمل را به درستی انجام دهند. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114 تماس حاصل فرمایید.

علائم شکستگی کف اوربیت چیست؟

همانگونه که اشاره شد، برخی از اصل‌ترین علامت شکستگی استخوانهاى اربیت شامل کبودی، حساسیت به لمس و ورم ناحیه‌ی اطراف چشم هستند. سایر علائم شامل موارد زیر هستند:

جراح شکستگی اربیت

علائم کمتر شایع نیز شامل موارد زیر هستند:

در صورتی که پس از یک آسیب فیزیکی مانند تصادف رانندگی، افتادن با صورت روی زمین، برخورد هنگام بازی و ... هر یک از این علائم وجود داشتند بهتر است در سریع‌ترین زمان به پزشک مراجعه گردد. پزشک با بررسی‌های بیشتر و با استفاده از تصویربرداری CT اسکن می‌تواند نوع آسیب، شدت آن و راهکارهای درمانی را تشخیص دهد.

شکستگی استخوان کف اربیت چگونه درمان می‌شود؟

همه‌ی شکستگی‌های کف اربیت نیاز به جراحی ندارند. در صورتی که شکستگی استخوان کف اربیت کوچک باشد معمولا بصورت خودبخود ترمیم می‌یابد. البته باید توجه داشت که بهتر است نوع درمان را پزشک متخصص و پس از بررسی دقیق نوع آسیب تعیین نماید. راهکارهای درمانی زیر را فورا پس از آسیب می‌توان به کار برد:

درباره کانتوپلاستی، جراحی چشم گربه ای یا چشم روباهی و چشم آسیای شرقی بیشتر بدانید ...

در موارد شدید آسیب کف اربیتال راهکارهای درمانی زیر استفاده می‌شوند:

1. داروهای استروئیدی: این داروها می‌توانند موجب کاهش اِدم اربیت شوند. مصرف این داروها به مدت ۵ تا ۷ روز و زیر نظر پزشک متخصص صورت می‌گیرد.

2. جراحی: در صورتی که آسیب به استخوان کف اربیت شدید باشد و راهکارهای درمانی دیگر نتوانند عملکرد صحیح چشم را بازگردانند می‌توان از جراحی استفاده نمود. بهترین زمان برای جراحی استخوان کف اربیت يك تا دو هفته پس از آسیب است. در این مدت، به دلیل اینکه ورم محل آسیب کاهش می‌یابد امکان تشخیص بهتر آسیب‌ها و نیز مدیریت فرایند جراحی وجود دارد. همچینین در این مدت استخوان‌ها نیز به حد کافی به هم جوش نخورده‌اند و می‌توان جراحی را روی ‌آنها انجام داد. با کاهش ورم محل آسیب انتظار می‌رود میزان دودیدی ثابت مانده و یا کاهش یابد.

معمولا دسترسی به کف اربیت از طریق ملتحمه صورت مى گيرد. این مسیر پزشک را از ایجاد برش اضافی بر روی پوست بی‌نیاز می‌کند در نتیجه پس از جراحی جای زخم نیز ایجاد نمی‌شود. گاهی نیز ممکن است جراحی با روش دیگری که در آن برشی در زیر پلک ایجاد می‌شود صورت بگیرد، بنابراین در این حالت ایجاد زخم حاصل از برش قابل انتظار است. پس از ایجاد دسترسی به محل آسیب، بافت‌هایی که در اطراف كف اربیت هستند (periorbita) بالا زده‌شده و استخوان‌ اربیت نمایان می‌شود. در این مرحله با توجه به نوع آسیب و شکل استخوان‌های آسیب‌دیده می‌توان روش‌های مختلفی را به کار برد.

در صورتی که قطعات استخوان اربیت دارای لبه‌ی کافی باشند، از ایمپلنت‌هایی استفاده می‌شود تا این استخوان‌ها را بصورت پایدار نگه دارند. در صورتی که قطعات استخوانی لبه‌ی کافی نداشته‌باشند یا با ایمپلنت‌ها نتوانیم آن‌ها را بصورت پایدار نگه داریم، از میکروپلیت‌هایی استفاده می‌شود که بصورت مستقیم بر روی استخوان‌های کوچک و ناپایدار پیچ زده‌شده و آن را به استخوان پایدار دیگری وصل می‌کند. سپس بافت‌های periorbita به محل خود باز گردانده‌ می‌شوند و برش‌های ایجادشده بخیه می‌خورند.

نکاتی که پس از جراحی شکستگی کف اوربیت باید به آن توجه نمود:

فعالیت فرد به مدت ۳ تا ۶ هفته پس از جراحی باید محدود شود. فعالیت‌هایی که در این مدت ممنوع هستند شامل تمام ورزش‌های پربرخورد مانند ژیمناستیک، فوتبال و ... هستند. این ورزش‌ها احتمال آسیب مجدد را افزایش می‌دهند.
فرد باید به مدت ۴ تا ۶ هفته از بینی‌گرفتن و تمیزکردن بینی با نیرویی که موجب جابجایی یا فشار بر آن می‌شود خودداری کند.

اینستاگرام دکتر بهرام اشراقی

عوارض جراحی شکستگی کف اوربیت چیست؟

اگرچه این جراحی معمولا ایمن است اما با احتمال پایینی، در برخی افراد شاهد عوارضی از این جراحی هستیم. در برخی افراد این جراحی ممکن است با عوارض زیر همراه باشد:

بسیاری از این مشکلات به دلیل استفاده از ایمپلنت در محل نامناسب و یا استفاده از ایمپلنت‌هایی با اندازه‌ی نامناسب ایجاد می شوند. برای کاهش عوارض این نوع روش درمانی بهتر است به پزشک متخصص و باتجربه مراجعه گردد. همچنین توجه به توصیه‌های پزشک پس از جراحی نیز می‌تواند احتمال ایجاد عوارض آن را کاهش دهد.

دكتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستيك و ترميمى چشم، با دانش علمى و عملى و چاپ مقالات متعدد و كتاب در مورد بيماريهاى اين ناحيه، در زمينه بلفارپلاستى پلك فوقانى و تحتانى جهت رفع پف الودگى پلكها ، ليفت آندوسکوپی پیشانی و ابرو، تزريق بوتاكس و ژل، درمان افتادگى پلك، درمان انسداد مجراى اشكى شيرخواران و بالغين، بيمارى تيروئيد چشمى، شكستگي هاى كاسه چشم و كارگزارى پروتزهاى چشمى در خدمت شما مى باشد.

تلفن مطب اصفهان : 36205114



نظرات کاربران درباره این مطلب :کیوان رفه [ 1402-10-26 ]
سلام خسته نباشید آقای دکتر ببخشد من عمل کاسه چشم کردم الان گونه ک عمل کردم از اون گونه دیگم بزرگ تر و یکم چشم کوچک است آیا کاریش میشه کرد؟؟؟

مسعودعزیزیان [ 1402-05-01 ]
سلام خسته نباشید.اقای دکتر ببخشید در ساخته تصادف کف چشم چپ دخترم دچار شکستگی شده الانم هرچی دنبال پروتز مجبور ومش تیتانیوم میگردیم وجود نداره دکترش میگه از استخوان لگنش استفاده میکنم آیا بچم۱۱سالشه درآینده مشکل براش پیش نمیاد دربحث لگن ویا راه رفتنش

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عمل لوله گذاری مجرای اشکی چیست و چگونه انجام میشود؟عمل لوله گذاری مجرای اشکی چیست و چگونه انجام میشود؟

مجرای اشکی مسدود شده یا انسداد مجاری اشکی وضعیتی است که در آن مسیر تخلیه اشک در چشم به طور جزئی یا کامل مسدود و منجر به مشکل در تخلیه اشک می شود ... ادامه مطلب

افتادگى پلک يا بلفارو پتوز چه عوارضی دارد و چگونه درمان میشود؟افتادگى پلک يا بلفارو پتوز چه عوارضی دارد و چگونه درمان میشود؟

جراحى افتادگی پلک یا پتوز به تبحر فراوان نیازداشته و صرفا توسط جراح چشم بايد انجام گيرد. با اينهمه نتايج ان به صورت پاسخ عالى ( در فاصله نيم ميلى متر از پلک مقابل) يا مناسب (در فاصله يک ميلى متر از پلک مقابل ) کاملا وابسته به عملکرد عضله است و همواره به صورت درصد، قابل بيان است ... ادامه مطلب

جراحی پی آر کی و عمل لازک چه تفاوتهایی با هم دارند؟جراحی پی آر کی و عمل لازک چه تفاوتهایی با هم دارند؟

لازک و پی آر کی دو نوع عمل جراحی برای اصلاح عیوب انکساری چشم محسوب میشوند. ... ادامه مطلب

آیا بلفاروپلاستی پلک فوقانی بدون عمل جراحی امکان پذیر است؟آیا بلفاروپلاستی پلک فوقانی بدون عمل جراحی امکان پذیر است؟

در برخی از موارد با تشخیص پزشک، میتوان عمل بلفاروپلاستی پلک بالایی را بدون نیاز به جراحی و با لیزر انجام داد. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465