بلفاروپلاستی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / عیوب بینایی چشم / جراحی های مناسب برای بهبود ضعیفی چشم

جراحی های مناسب برای بهبود ضعیفی چشم

ضعیفی چشم عارضه‌ای در بینایی است که در طی آن چشم فرد بینایی طبیعی نداشته و همین مسئله باعث بروز مشکلاتی در فعالیت‌های روزانه مانند مطالعه، نوشتن، خرید، تماشای تلویزیون، رانندگی و تشخیص چهره‌ی افراد می‌شود. ضعف چشم می‌تواند بصورت یک عارضه‌ی خفیف وجود داشته‌باشد که با عینک یا لنزهای تماسی درمان می‌گردد اما این بیماری در حالت شديد خود که با اصطلاح Low vision شناخته می‌شود بروز کند، معمولا قابل درمان با عینک یا لنز‌های تماسی نیست و روش‌های درمانی ویژه‌ای نیازمند است.

استفاده از عینک و لنزهای تماسی می‌تواند برای برخی افراد ناخوشایند باشد و آنها را از برخی فعالیت‌های فیزیکی باز دارد، بنابراین برخی افراد راهکارهای دائمی را بر استفاده از عینک و لنز تماسی ترجیح می‌دهند. در سال‌های اخیر، پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه‌ی جراحی‌های چشم ایجاد شده‌است و روش‌های جراحی متنوعی بسته به دلایل ایجاد ضعیفی چشم در دسترس بیماران قرار گرفته‌اند. در ادامه به متداول‌ترین انواع جراحی چشم برای بهبود وضعیت ضعیفی چشم اشاره خواهیم‌کرد. باید توجه داشت که روش‌های مختلفی برای یک بیماری منفرد ممکن است قابل اعمال باشند که بسته به وضعیت فرد و شدت آسیب‌های چشم می‌توان مناسب‌ترین روش را با مشورت پزشک متخصص انتخاب نمود.

جراحی های درمان ضعیفی چشم مانند لازک در اصفهان و تهران، جزو اقداماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی جراح و متخصص چشم انجام می‌شود. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114 تماس حاصل فرمایید.

انواع جراحی‌های مناسب برای بهبود ضعیفی چشم:

جراحی لیزیک:

لیزیک متداول‌ترین جراحی مربوط به چشم است. در طی این جراحی، لایه‌ی زیرین قرنیه تغییر شکل می‌دهد تا نور به درستی شکسته شده و در ناحیه‌ی درست تمرکز کند. این نوع جراحی برای افرادی که ضعف چشم آن‌ها از نوع دوربینی، نزدیک‌بینی یا آستیگماتیسم است مناسب می‌باشد. در این روش جراحی، با استفاده از ابزاری بسیار دقیق، یک فلاپ در سطح قرنیه ایجاد می‌شود و با لیزر، سطح زیرین آن تغییر شکل می‌یابد. با ایجاد این تغییر شکل نور می‌تواند در محل مناسبی بر روی شبکیه متمرکز شود.

جراحی پی آر کی (PRK):

این نوع جراحی نیز شبیه جراحی لیزیک است و در هر دو از لیزر برای تغییر شکل قرنیه استفاده می‌شود اما در روش انجام آن و نياز به فلاپ تفاوت وجود دارد. این جراحی برای ضعیفی چشم‌هایی که از نوع خفیف دوربینی، نزدیک‌بینی یا آستیگماتیسم هستند کاربرد دارد. تفاوت دیگر این نوع جراحی با جراحی لیزیک این است که دوران نقاهت پس از جراحی پی آر کی معمولا بیشتر از جراحی لیزیک طول می‌کشد.

جراحی ضعیفی چشم

جراحی لازک (LASEK):

این جراحی نیز نوعی جراحی مشابه با جراحی پی آر کی است که فلاپ را با استفاده از محلول الکلی ایجاد می‌کند. این نوع جراحی نیز برای بهبود ضعیفی چشم از نوع دوربینی، نزدیک‌بینی و آستیگماتیسم به کار می‌رود.

جراحی RLE:

جراحی RLE که مخفف refractive lens exchange است برای تصحیح ضعیفی چشم ناشی از آب مروارید چشم به کار می‌رود. در این نوع جراحی، پزشک یک برش کوچک ایجاد می‌کند تا عدسی طبیعی چشم را بردارد. سپس این عدسی با عدسی سیلیکونی یا پلاستیکی جایگزین می‌شود. این نوع جراحی با نام‌های CLE و همچنین RLR نیز شناخته می‌شود. علاوه بر بهبود ضعیفی چشم ناشی از آب مروارید، این نوع جراحی برای بهبود بینایی در افرادی که دچار دوربینی یا نزدیک‌بینی شدید هستند نیز ممکن است به کار رود. سایر کاربردهای این نوع جراحی که کمتر متداول است در حضور قرنیه‌ی نازک، خشکی چشم و سایر مشکلات خفیف چشمی است. برای درمان آستیگماتیسم چشم با این نوع جراحی، نیاز به روش‌های جراحی تکمیلی وجود دارد.

جراحی پرلکس (PRELEX):

در صورتی که عدسی چشم انعطاف‌پذیری خود را از دست بدهد و فرد توانایی فوکوس بر روی اشیاء نزدیک را نداشته‌باشد در این حالت فرد دچار پرس‌بایوپیا (Presbyopia ) شده ‌است. در این حالت از جراحی پرلکس برای درمان ضعف چشم استفاده می‌شود. در این جراحی پزشک عدسی چندکانونی را در چشم جایگذاری می‌کند. این ایمپلنت جایگذاری‌شده، موجب بهبود انعطاف عدسی طبیعی چشم و بازگشت فوکوس آن به حالت طبیعی می‌شود.

جراحی اینتکس (Intacs):

این جراحی که به نام جراحی ICR نیز شناخته می‌شود معمولا برای درمان نزدیک‌بینی به کار می‌رود. در این جراحی یک برش کوچک در قرنیه‌ی چشم ایجاد می‌شود و دو حلقه‌ی پلاستیکی هلالی‌شکل در حاشیه‌ی بیرونی قرنیه جاسازی می‌شود تا سطح قرنیه را کمی مسطح کند. در این حالت قرنیه‌ی مسطح نور را به شکل مناسبی نسبت به قبل متمرکز خواهدکرد. این جراحی امروزه جای خود را به جراحی‌هایی بر اساس لیزر داده‌است و کمتر از این نوع جراحی استفاده می‌شود.

اینستاگرام دکتر بهرام اشراقی

جراحی کراتومی چشم آستیگماتیک:

در صورتی که ضعیفی چشم به دلیل آستیگماتیسم باشد در این حالت می‌توان از این روش جراحی نیز استفاده کرد. زمانی که چشمی مبتلا به آستیگماتیسم است شکل آن بصورت تخم‌مرغی در می‌آید. در این حالت می‌توان با ایجاد برش کوچکی در قرنیه کمک کرد تا از فشار فیزیکی رها شود و شکل راحت خود را پیدا کند. امروزه بیشتر جراحی‌های درمان آستیگمات چشم بوسیله‌ی روش لیزری صورت می‌گیرد. همچنین ممکن است این جراحی همراه با جراحی‌های لیزری به کار رود.

در نهایت باید توجه داشت که ضعیفی چشم مشکلی شایع در بین افراد تمام جوامع بشری است. این مشکل در کنار دردسرهایی که برای زندگی روزمره ایجاد می‌کند، دارای راهکارهای درمانی موثری مانند موارد بیان‌شده در این مطلب یا سایر روش‌های کمتر مرسوم مانند جراحی ALK یا اپی‌لیزیک نیز می‌باشد. مناسب‌ترین این راهکارها برای هر فرد بسته به وضعیت فردی بیمار، سبک زندگی و شدت ضعیفی چشم فرد انتخاب می‌شوند. مصرف انواع ویتامین‌های A، C، E و عناصر روی و سلنیوم در بهبود وضعیت بینایی کمک‌کننده هستند. همچنین در صورتی که ضعیفی چشم به مرحله‌ی حاد و دائمی برسد نیاز است تا افراد بصورت منظم در مورد سبک زندگی، تغذیه و راهکارهای موجود برای ضعف بینایی خود با پزشک متخصص مشورت نمایند.

دكتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستيك و ترميمى چشم، با دانش علمى و عملى و چاپ مقالات متعدد و كتاب در مورد بيماريهاى اين ناحيه، در زمينه بلفارپلاستى پلك فوقانى و تحتانى جهت رفع پف الودگى پلكها ، ليفت آندوسکوپی ابرو، تزريق بوتاكس و ژل، درمان افتادگى پلك، شكستگي هاى كاسه چشم و كارگزارى پروتزهاى چشمى در خدمت شما مى باشد.

تلفن مطب اصفهان : 36205114



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :علی خلیلی [ 1401-11-21 ]
افتادگی پلک دارم چشمم ضعیفه آیا خطر ندارن برا چشمم و دو بینی دارم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
جابجایی چربی در جراحی بلفاروپلاستی پلک پایینجابجایی چربی در جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین

بلفاروپلاستی پلک پایین یکی از جراحی های زیبایی است که به صورت سرپایی بر روی پلک پایین (تحتانی) انجام می‌شود. ... ادامه مطلب

تفاوت کانتوپلاستی و بلفاروپلاستیتفاوت کانتوپلاستی و بلفاروپلاستی

جراحی کانتوپلاستی و بلفاروپلاستی دو نوع از جراحی هستند که اگرچه هر دو بر روی چشم و بافت‌های مرتبط با آن انجام می‌شوند اما اهداف و تاثیرات متفاوتی دارند. در این مطلب به معرفی هر کدام از این جراحی‌ها پرداخته و کاربرد و تفاوت هر کدام با دیگری را بیان خواهیم کرد ... ادامه مطلب

آیا بلفاروپلاستی پلک فوقانی بدون عمل جراحی امکان پذیر است؟آیا بلفاروپلاستی پلک فوقانی بدون عمل جراحی امکان پذیر است؟

در برخی از موارد با تشخیص پزشک، میتوان عمل بلفاروپلاستی پلک بالایی را بدون نیاز به جراحی و با لیزر انجام داد. ... ادامه مطلب

لیفت تمپورال ابرو و چشم یا لیفت شقیقه چیست؟لیفت تمپورال ابرو و چشم یا لیفت شقیقه چیست؟

لیفت شقیقه که به آن لیفت تمپورال ابرو و چشم نیز گفته می‌شود؛ روشی است که همزمان با لیفت یک سوم خارجی ابرو، شامل فرآیند ایجاد تغییرات در ناحیه پیشانی و تا حدودی باز شدن خطوط پنجه کلاغی گوشه خارجی چشم نیز می‌شود ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465