چگونه پير مى شويم ؟
بشر از گذشته دور آرزوى عمر جاودان داشت . شروع چين ها و شيارهاى پوستى صورت، يادآور گذر دوران جوانى، کاهش تواناييها و عدم دستيابى به جاودانگى است. زيباتر شدن، خواه با مواد ارايشى يا استفاده از مواد طبيعى که باعث شادابى پوست مى شوند از ديرباز مورد توجه انسان بوده است. جاودانگى همواره با چهره اى جوان طلب شده است. بشر در طى اين مسير خدايان را جاودانه تصور کرده و سعى نموده شبيه آنان شود. اين امر را در اساطير مصر و يونان مى بينيم. با اين همه از پيرى گريزى نيست. روند پير شدن، روندى اجباريست که فعاليت برخى ژن هاى خاص در ان نقش دارد. در اين بخش به چگونگى اين روند مى پردازيم و در مباحث بعد به انواع درمانها خواهيم پرداخت.
در روند افزايش سن ، دو گروه از عوامل نقش دارند. عامل اول درونى بوده و مربوط به ژنتيک فرد است. برخى افراد ، زودتر دچار چين و چروک پوستى ، افتادگى بافتها و تغييرات سطح پوست مى شوند. آناتومى صورت نيز در اين روند نقش بازى مى کند. اين گروه از عوامل خارج از اختيار ما هستند. گروه دوم عوامل خارجى هستند.از اين گروه به دو عامل مهم سيگار و نور آفتاب مى توان اشاره کرد که باعث تسريع روند پيرى مى شوند. ممکن است عوامل ديگرى مانند تغذيه، الکل و استفاده زياد از عضلات صورت نيز در اين امر دخيل باشند.
دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم ، با مهارت و دانش کافی، راهکارهای زیباسازی و جوانسازی اطراف چشم را بررسی نموده، مناسب ترین روش را برای حصول بهترین نتایج انتخاب و اجرا مینمایند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
تغييرات بافتى با افزايش سن
اگر دقت کرده باشيد بهترين کيفيت پوست را در اطفال مشاهده مى کنيد. در واقع تغييرات بافتى در همان دوران جوانى شروع مى شود. کيفيت پوست تغيير مى کند ، رنگدانه ها افزايش مى يابند و پوست به تدريج طى دهه هاى بعد شفافيت خود را از دست داده و کدر مى شود. اواخر دهه دوم چين هاى پوستى در پيشانى و اطراف چشمها نمايان مى شوند که ابتدا فقط با انقباض عضلات مثل بالا انداختن ابرو و يا خنديدن خود را نشان مى دهند ولى به مرور به چينهاى ثابت تبديل مى شوند.
طى دهه چهارم تغييرات به صورت عميق شدن خط خنده ، افزايش چينها، گود افتادگى زير چشمها و نزول خفيف گونه ها نمايان مى شود. در دهه پنجم اين روند شديدتر شده و به تدريج ابروها شروع به افتادگى و نزول مى کنند. پوست پلکها شل و افتاده شده و پلک تحتانى ، طول بيشترى پيدا مى کند. در دهه ششم به طور مشخص پوست کدر ، چينهاى عميق ، ايجاد باندهاى اضافه در گردن و از دست دادن زاويه تيز فکها نمايان مى شود. در دهه بعد همزمان پوست چروکيده شده و بافت چربى زير جلدى از دست مى رود.
چگونگى رخ دادن پيرى
همزمان با افزايش سن، تمام بافتهاى صورت دچار تغيير مى شوند. در سطح پوست تغييرات رنگدانه اى، ايجاد لکه هاى پوستى، کاهش خاصيت کشسانى و شلي پوست، ايجاد چين هاى ريز به علت کاهش کلاژن و الاستين رخ مى دهد. بنابراين برخى اقدامات ، مثل ليزر پوست ، اين قسمت از مشکلات را هدف قرار مى دهند. در ساختار عضلات سطحى صورت ، به دليل انقباضات مکرر عضلات، به تدريج شيارهای پيشانى و اطراف چشم پديدار مى شوند که به تدريج عميق مى شوند.
اين مرحله را با فلج موقت عضلات مى توان متوقف نمود. نقش سم بوتولينوم (بوتاکس) در اين مرحله شناخته شده است. تغيير بعدى کاهش چربى زير جلد است. يکى از مشخصات صورت طبيعى و جوان ، پر بودن گونه ها و بافتهاست. با افزايش سن ، اين پری کاهش يافته و بافتها به تدريج چروکيده مى شوند. کاهش بافت زير جلدى و جاذبه زمين و حرکات عضلات در درازمدت باعث نزول بافتهاى صورت مى شود، از مشخصات اين مرحله افتادگى ابرو، افتادگى گونه، ايجاد شيارهاى زير چشم و خط خنده و از بين رفتن زاويه فک تحتانى است. جهت درمان اين دو مکانيسم دو راه همزمان را دنبال مى کنيم. يکى از درمانها اضافه کردن حجم از دست رفته است که مى تواند به صورت تزريق چربى يا ژل باشد. درمان بعدى ،جراحى و بالا کشيدن بافتهاى نزول کرده است.
جوانسازی پوست با جراحى ليفت صورت
جراحى ليفت صورت مى تواند شامل ليفت پيشانى و ابرو ، ليفت گونه، ليفت صورت و گردن باشد. جراحى پلکها به طور همزمان رل مهمى را در جوانتر شدن صورت بازى مى کند. آخرين تغيير بافتى جذب استخوانى و تحليل رفتن استخوان گونه ها در طى زمان است که اين مساله باعث تشديد نزول بافتهاى نرم مى شود ،زيرا بافت استخوانى نقش حمايتى در نگاه داشتن بافت نرم دارد. جهت اصلاح اين مورد ممکن است انواع پروتزها مورد نياز باشد.
نتيجه گيرى
طى اين مبحث با علل و چگونگى روند پيرى اشنا شديم و درمانهاى مربوط به هر علت را به اختصار معرفى کرديم. طى مقالات بعدى راجع به هرکدام از درمانها به تفصيل بحث خواهيم کرد.
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی چشم ممکن است از روشهایی مانند تزریق ژل یا فیلر و تزریق چربی ، و در مواردی هم تزریق بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، میتواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مراقبتهای بعد از هایفوتراپی
تاریخ انتشار : 1401-08-08تاریخ بروز رسانی : 1401-08-14 -
هایفوتراپی روشی غیر جراحی برای جوانسازی پوست
تاریخ انتشار : 1395-05-18تاریخ بروز رسانی : 1403-05-27 -
جوانسازی پوست با روش RF برای چه کسانی مناسب نیست؟
تاریخ انتشار : 1401-06-02تاریخ بروز رسانی : 1401-06-03
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .