بلفاروپلاستی

تومورهای چشمی

تومورهای چشمی یا ocular tumors تومورهایی هستند که در چشم ایجاد می‌شوند. تومور به مجموعه‌ای از سلول‌ها گفته می‌شود که به صورت غیر طبیعی رشد کرده و می‌توانند توده‌های بدخیم (سرطانی) یا توده‌های خوش‌خیم(غیر سرطانی) ایجاد کنند.این سلول‌های سرطانی از اندام‌هایی مانند ریه‌ها، سینه، پروستات و دستگاه گوارش از طریق جریان خون به چشم انتقال پیدا‌کرده و در آنجا ایجاد تومور می‌کنند.

دو نوع اصلی تومور نیز در خود چشم ایجاد می‌شوند که رتینوبلاستوما در کودکان و ملانوما در بزرگسالان را شامل می‌شود. رتینوبلاستوما نوعی سرطان است که شبکیه‌ی چشم را درگیر می‌کند و معمولا کودکان زیر 5 سال را درگیر می‌کند. ملانومای بدخیم نیز در سنین 60 تا 65 سالگی بروز می‌کند و حاصل رشد غیرطبیعی سلول‌های ملانوما یا رنگدانه‌ای چشم است. باید اشاره کرد که سرطان‌های نادر دیگری نیز وجود دارند که باعث ایجاد تومور در قسمت‌های مختلف چشم می‌شوند مانند conjunctival melanoma, eyelid carcinoma, lacrimal gland tumor.

در برخورد با تومورهای چشم تنها گروه کوچکى از متخصصين داراى تجربه و صلاحيت کافى مى باشند که با توجه به گستردگى انواع تومورها برنامه ريزى دقيق لازم است و درمانها مى تواند شامل پيگيرى ، جراحى ، شيمى درمانى و يا راديوتراپى باشد.

علائم و نشانه‌های تومور‌های چشمی

خالهای چشمی همانند خال‌های پوستی، زمانی ایجاد می‌شوند که سلول‌های خاصی در کنار یکدیگر به صورت تجمعی رشد کنند. فردی که دچار تومورهای چشمی است ممکن است شاهد نقاط قهوه‌ای‌رنگی در داخل و یا بر روی چشم خود باشد که معمولاً بر روی عنبیه، کوروئید و یا ملتحمه‌ی چشم ایجاد می‌شوند. خال‌های چشمی در ابتدا ممکن است به شکل یک نقطه‌ی تیره‌رنگ بر روی عنبیه ظاهر شوند.

گاهی افرادی که دارای تومورهای چشم هستند دچار تاری دید می‌شوند. همچنین گاهی این افراد مشاهده سایه‌ها و رشته‌های معلق را گزارش می‌کنند، اما باید توجه داشت که اکثر افراد هیچکدام از علائم مربوط به تومورهای چشم را ندارند و در طی معاینات معمول به وجود تومور چشمی در آنها پی برده می‌شود. در صورتی که یک فرد نقاطی را بر روی چشم خود و یا نزدیک آن مشاهده نماید که به تدریج رشد کرده و بزرگتر می شوند و یا دچار تغییر شکل یا تغییر رنگ می شوند در نزدیک ترین زمان ممکن باید با پزشک مشورت کنند. باید توجه داشت که تمامی تومورهای چشمی خوش خیم نیستند و تشخيص سريعتر آن‌ها مي‌تواند به درمان بهتر منجر شود.

انواع تومور چشم

تومورهای خوش‌خیم چشم

این تومورها ممکن است بر روی ابرو یا درون دیواره‌های چشم ایجاد شوند. همچنین این تومورها ممکن است از رشد غیر طبیعی رگ‌های خونی که درون چشم یا اطراف آن وجود دارند ایجاد شوند. این تومورها به دلیل اینکه قابلیت گسترش و حرکت به سایر قسمت‌های بدن را ندارند تومورهای خوش‌خیم نامیده می‌شوند.

تومورهای بد‌خیم چشم

تومورهای بدخیم در چشم می توانند در اثر انواع مختلفی از سرطان‌ها ایجاد شوند. ملانوماهای بدخیم معمولاً از یک خال ساده شروع می‌شوند و این مسئله اهمیت بررسی تخصصی خال‌ درون چشم در سریعترین زمان ممکن را نشان می‌دهد. تومورهای چشمی بدخیم که نشان‌دهنده‌ي سرطان چشم هستند لزوماً علائم مشخصی را ایجاد نمی‌کنند اما علائم معمول درافرادی که علائم این بیماری را نشان می‌دهند شامل موارد زیر است:

تشخیص سریع سرطان می‌تواند راه‌های درمانی پیش‌ رو را افزایش دهد. اگرچه تمامی سرطان‌هایی را که در چشم ایجاد می‌شود نمی‌توان در مراحل اولیه تشخیص داد اما با توجه به اینکه برخی از این سرطان‌ها دارای علائم مشخص و قابل تشخیص هستند بنابراین چکاپ منظم چشم به افراد توصیه می‌گردد.
دلایل ایجاد تومورهای چشم

تومورهای خوش‌خیم چشم :

این تومورها که معمولا بر روی پوست اطراف چشم، پلک‌ها یا ملتحمه‌ي چشم ایجاد می‌شوند معمولاً به دلیل اشعه‌ي فرابنفش خورشیدی و يا ویروس‌ها ایجاد می‌شوند. همچنین با افزایش سن، احتمال ایجاد این نوع تومورها نیز افزایش می‌یابد.

تومورهای بدخیم چشم :

علت ایجاد سرطان، تغییرات در محتوای ژنتیکی سلول‌ها یا به اصطلاح جهش‌های ژنتیکی است. درون هر سلول مسیرهایی زیستی وجود دارد که به سلول فرمان رشد و تکثیر و یا آن را می‌دهد. در صورتی که اختلالی در این فرمان‌ها ایجاد شود سلول عملکرد طبیعی خود را از دست داده و در نتیجه دچار رشد غیر طبیعی خواهد شد. این رشد غیر طبیعی در نهایت به ایجاد تومورها منجر می شود.

عوامل مختلفی می‌توانند به جهش ژنتیکی منجر شوند. این جهش‌ها می‌توانند توارثی بوده و یا اینکه پس از تولد توسط فاکتورهای محیطی ایجاد شوند. جهش‌های توارثی در والدین وجود دارند و به فرزند منتقل می‌شوند اما جهش‌هایی که پس از تولد ایجاد می‌شوند از طریق عوامل محیطی مانند استعمال دخانیات و سیگار، قرارگرفتن در معرض پرتوهای مضر مانند UV , X-ray، ویروس‌ها، مواد شیمیایی سرطان‌زا، چاقی، هورمون‌ها، عفونت مزمن، و کمبود تحرک و فعالیت ورزشی ایجاد شوند.

فاکتورهای خطر برای سرطان چشم

تشخیص تومور چشم:

معمولاً تشخیص خوش‌خیم یا بدخیم‌ بودن تومور چشم بر اساس محل تشکیل در اطراف چشم و داخل آن به راحتی توسط یک متخصص چشم صورت مي‌گيرد. در صورتی که تشخیص آن سخت باشد نیاز به برش بخشی از توده‌ي سلولی جهت انجام آزمایش برای تشخیص خوش‌خیم یا بدخیم بودن آن وجود خواهدداشت. در صورتی که احتمال ایجاد ملانوما وجود داشته‌باشد از آزمایشات زیر برای تشخیص آن استفاده می‌شود:

درمان تومور چشم

درمان بافت‌های خوش‌خیم:

اگر توده‌های سلولی خوش‌خیم، در بیرون چشم حضور داشته‌باشند می‌توان آن‌ها را به روش جراحی برداشت. همچنین ممکن است از برخی مواد شیمیایی برای حذف آنها استفاده‌شود. اگر به طور قطعی مشخص‌شود که توده‌های سلولی که درون چشم قرار دارند خوش‌خیم هستند، معمولاً بدون مداخله‌ي پزشکی رها می‌شوند تا هر ۶ یا ۱۲ ماه تغییرات احتمالی آنها بررسی شود.

صفحه اینستاگرام دکتر بهرام اشراقی

درمان بافت‌های بدخیم و سرطانی چشم :

هدف اصلی در درمان بافت‌های سرطانی چشم، کاهش خطر گسترش سرطان به سایر بافت‌ها، حفظ سلامتی و بینایی در چشم تا حد ممکن است. روش‌های درمانی استفاده‌شده و میزان تاثیر آنها به شرایطی مانند میزان پیشرفت سرطان، عوارض جانبی احتمالی روش درمانی و سلامت عمومی فرد بستگی دارد.

بر اساس تشخیص پزشک، روش‌های درمانی می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

دكتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستيك و ترميمى چشم، با دانش علمى و عملى و چاپ مقالات متعدد و كتاب در مورد بيماريهاى اين ناحيه، در زمينه بلفارپلاستى پلك فوقانى و تحتانى جهت رفع پف الودگى پلكها ، ليفت آندوسکوپی پیشانی و ابرو، تزريق بوتاكس و ژل، درمان افتادگى پلك، درمان انسداد مجراى اشكى شيرخواران و بالغين، بيمارى تيروئيد چشمى، شكستگي هاى كاسه چشم و كارگزارى پروتزهاى چشمى در خدمت شما مى باشد.

تلفن مطب اصفهان : 36205114



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :حسین [ 1402-06-15 ]
سلام دکتر من در چشمم خال قهوه ای رنگی است که از دو سالگی به طورناگهانی ایجاد شده که ابتدا کمرنگ بوده و با گذر زمان قهوه رنگ شده به نظر شما این خال خوش خیم است

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
تاثیر مستقیم افتادگی پلک فوقانی در بیناییتاثیر مستقیم افتادگی پلک فوقانی در بینایی

افتادگی پلک یا پتوز به وضعیتی گفته می شود که پلک بالایی به سمت پایین افتاده باشد. ... ادامه مطلب

فیکس کردن غده اشکی در جراحی پف پلک بالا (بلفاروپلاستی)فیکس کردن غده اشکی در جراحی پف پلک بالا (بلفاروپلاستی)

برای بهبود افتادگی غدد اشکی در جراحی بلفارپلاستی، معمولا جراحی به این صورت انجام می‌شود که ابتدا برشی در پلک بالایی ایجاد می‌شود. سپس غدد اشکی جابجاشده که به دلیل تفاوت رنگ خود با بافت چربی اطراف قابل تشخیص هستند دوباره به جایگاه خود که حفره‌ای در استخوان اطراف کاسه‌ی چشم است منتقل می‌شوند ... ادامه مطلب

لیفت آندوسکوپی ابرو و پیشانی چگونه انجام میشود؟لیفت آندوسکوپی ابرو و پیشانی چگونه انجام میشود؟

جراحی لیفت ابرو اغلب خطوط اخم از بین می برد و موجب لیفت کل ابرو می‌شود (بر خلاف جراحی لیفت شقیقه که تنها یک سوم خارجی ابرو ها را لیفت می‌نماید) . اگرچه این روش به شما کمک می کند تا ابروهای بالاتر و زیباتری داشته باشید؛ اما پوست پلک را درگیر نمی کند و تاثیر مستقیم بر روی افتادگی پلک و فرم چشمها ندارد ... ادامه مطلب

روش نوین جراحی زیبایی پلک تحتانی بدون برش پوستیروش نوین جراحی زیبایی پلک تحتانی بدون برش پوستی

جراحی زیبایی پلک پایین بدون برش یک روش انقلابی است که دنیای جراحی پلاستیک را تغییر داده است. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465