رزرو نوبت
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بيماريهاى چشم / تاثیر دیابت بر بینایی چشم

تاثیر دیابت بر بینایی چشم

ديابت بيمارى مزمنى است که اين روزها به دليل عدم تحرک، تغذيه نامناسب و پاره اى عوامل محيطى و ژنتيکى در کشور ما بسيار شايع مى باشد.اين بيمارى در دراز مدت باعث تنگى عروق در تمام نقاط بدن شده و به بافتهاى مختلف اسيب مى رساند . بکى از اعضايي که به دليل وجود عروق کوچک ،بسيار مستعد اسيب است ،چشم مى باشد . در واقع تمام افراد ديابتى، پس از بيست سال ، درجاتى از اسيب چشمى را خواهند داشت. بالا بودن فشار خون و کلسترول مى تواند اين آسيبها را تشديد نمايد. آسيبهاى چشمى ناشى از ديابت را مى توان به دو گروه اسيبهاى داخل و خارج چشمى تقسيم نمود .

تشخیص و درمان دیابت چشمی، جزو خدماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم انجام می‌شود. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114 تماس حاصل فرمایید.

آسيبهاى خارج چشمى دیابت

ديابت باعث کاهش حس قرنيه ، کاهش توليد اشک ، خشکى چشم ، زخم قرنيه و التهابات مکرر لبه پلک مى شود که هر کدام از اين موارد چشم را مستعد اسيبهاى بيشتر مى کند .گاهى در اثر ديابت فلج ناگهانى اعصاب چشمى رخ مى دهد که باعث انحراف چشم، دوبينى، افتادگى پلک و باز شدن مردمک مى شود . خوشبختانه اغلب اين فلجها پس از چند ماه خودبه خود برطرف مى شوند.

يکى از بدترين عوارض چشمى ديابت عفونت قارچى کاسه چشم مى باشد. اين مورد در قندهاى بسيار بالا رخ مى دهد و قارچى به نام موکور در اين شرايط از داخل سينوسها به داخل کاسه چشم وارد مى شود و با انسداد سريع عروق باعث نابينايي و فلج کامل حرکات چشم مى شود . متاسفانه اين قارچ از سمت حدقه به سمت مغز حرکت کرده و باعث مرگ و ميرى در حدود پنجاه درصد، على رغم درمانهاى کافى مى شود . نکته جالب اينجاست که اين قارچ در سينوس افراد سالم نيز وجود دارد ولى مهاجم نيست.

عوارض داخل چشمى دیابت

انچه عموم مردم به عنوان عوارض ديابت مى شناسند ،عوارض داخل چشمى آن مى باشد که به طور خاص بر روى شبکيه مى باشد.ديابت مى تواند باعث تغيير شماره چشم و عينک، تارى ديد گاهگاه، اختلال تطابق و اب مرواريد شود .در مورد شبکيه اين بيمارى مى تواند باعث ايجاد لخته در عروق شبکيه و سر عصب شود که به اصطلاح سکته چشمى ناميده مى شود و باعث افت ديد ناگهانى مى شود ولى مهمترين وشايعترين اثر ان بر عروق شبکيه ،اثر مزمن ان مى باشد.

پس از سالها عروق کوچک شبکيه تغيير شکل پيدا کرده و کارايي خود را از دست مى دهند. عروق، گاها نماى دانه تسبيحى پيدا مى کنند و به دليل اختلالات ديواره نمى توانند خون را به شکل مناسب هدايت کرده و داخل خود نگاه دارند بنابراين مايعات خون و گلوبولهاى قرمز شروع به نشت از داخل عروق مى کنند .

بنابراين خونريزيهاى نقطه اى در شبکيه شروع مى شود که اول بسيار کم بوده ولى با عدم کنترل بيمارى ارام ارام تعداد نقاط زياد شده،سراسر شبکيه دچار خونريزى مى شود . همزمان به دايل نشت مايع ،شبکيه متورم مى شود که رخ دادن اين حالت در مرکز بينايي شبکيه باعث کاهش ديد مى شود .با پيشرفت بيمارى برخى عروق مسدود شده و عروق غير طبيعى جديدى به سمت قدام و زجاجيه رشد مى کنند که اين عروق شبکيه را به جلو کشيده و در نهايت باعث پارگى شبکيه مى شوند .

صفحه اینستاگرام دکتر بهرام اشراقی

تغييرات شبکيه در مراحل اوليه با کنترل مناسب ديابت قابل برگشت هستند ولى در مراحل پيشرفته بيمارى اين تغييرات على رغم درمانهايي مانند ليزر، تزريقات مکرر داخل چشم و جراحى ،قابل برگشت نبوده و هدف از اين درمانها صرفا جلوگيرى از پيشرفت بيشتر بيمارى و نابينايي کامل مى باشد .

نتيجه گيرى

با توجه به عوارض شديد ديابت بر چشم که باعث نابينايي و حتى مرگ بيمار مى شود ، بهترين راه کنترل دقيق بيمارى ديابت و پيشگيرى در طول زمان مى باشد.

جراحى افتادگى پلک نياز به مهارت و تجربه فراوان داشته و صرفا توسط جراح چشم بايد انجام شود. با اينهمه نتايج آن به صورت پاسخ عالى کاملا وابسته به عملکرد عضله است و همواره به صورت درصد قابل بيان می‌باشد.

تلفن مطب اصفهان : 36205114



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :باران [ 1402-06-22 ]
مادرم سالهاست دیابت داره و قرص مصرف می کنه امروز رفت چند مدته چشمهاش خیلی ضعیف شده و تار میبینه دکترش گفته از دیابته..چه درمانی داره ؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
پاسخ به مهمترین سوالات درباره عمل جراحی زیبایی پلکپاسخ به مهمترین سوالات درباره عمل جراحی زیبایی پلک

در این مطلب به سولاات رایج و شایعی که درباره جراحی پلک توسط کاربردان و مراجعه کنندگان پرسیده شده است پاسخ داده می شود. ... ادامه مطلب

میوپاتی چشمی چیست و چگونه درمان میشود؟میوپاتی چشمی چیست و چگونه درمان میشود؟

میوپاتی یا آسیب ماهیچه ای بیماری عضلانی است که به دلیل اختلال در عملکرد عضلات ظاهر می شود ... ادامه مطلب

علت جدا شدن و پارگی شبکیه چشم و درمان آنعلت جدا شدن و پارگی شبکیه چشم و درمان آن

زمانی که شبکیه چشم دچار پارگی شود به اصطلاح جدا شدگی شبکیه رخ می دهد. ... ادامه مطلب

مقایسه جراحی بلفاروپلاستی با روش غیر جراحی بلفارو با پلکسر یا پلاسما تراپیمقایسه جراحی بلفاروپلاستی با روش غیر جراحی بلفارو با پلکسر یا پلاسما تراپی

بلفاروپلاستی یا جراحی زیبایی پلک یکی از انواع جراحی های زیبایی صورت می باشد که به منظور جوانسازی یا بهبود ظاهر پلک های بالا یا پایین انجام می گیرد. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465